header.jpg

Кампания по повод Деня на Европа в град Видин

Европейски информационен център „Европа Директно – Видин“ отбележи Деня на Европа, 9 май в град Видин с пет дневна информационна кампания. Първият ден от кампанията, 9 май екипът на Центъра имаше информационен щанд в Крайдунавския парк, където наши експерти разпространиха брошури и друга литература, свързана с ЕС, както и даваха безплатни консултации на гражданите по въпроси свързани с ЕС. На най-малките жители на града раздадохме балони със символите на ЕС и логото на центъра. Събитието се проведе под мотото „Аз съм европейски гражданин”. Кампанията на Центъра продължи на 10, 11 и 14 май с посещения в три детски градини в град Видин. По време на посещенията раздадохме детски книжки на децата и ги запознахме с екипа на „Европа Директно – Видин“. Последният ден от кампанията, 15 май  проведохме информационен ден в СУ „Цар Симеон Велики“. По време на информационният ден запознахме учениците с  Програма „Еразъм +”, както и с правата им като европейски граждани и представихме неограничените възможности, които предоставя ЕС за пътуване, обучение, работа и др. В информационният ден взеха участие Ивана и Марио, които са доброволци към Общински съвет по наркотичните вещества. Те са победители в състезанието Евроскола и ще бъдат евродепутати в Страсбург за един ден. По време на информационният ден, те представиха опита си в европейски младежки проекти, както и различни възможности за участие в европейски инициативи.


 

Денят на Европа във Видин

Европейски информационен център „Европа Директно – Видин“ отбележи Деня на Европа в град Видин на 9 май с информационен щанд в Крайдунавския парк, където наши експерти разпространиха брошури и друга литература, свързана с ЕС, както и даваха безплатни консултации на гражданите по въпроси свързани с ЕС. На най-малките жители на града раздадохме балони със символите на ЕС и логото на центъра. Събитието се проведе под мотото „Аз съм европейски гражданин”. Кампанията на Центъра по повод 9 май продължава с посещения в три детски градини в град Видин и организиране на един информационен ден в едно училище в град Видин.


 

Аз съм европейски гражданин - Ден на Европа във Видин
Европейски информационен център „Европа Директно – Видин“ ще отбележи Деня на Европа в град Видин на 9 май с информационен щанд в Крайдунавския парк, където наши експерти ще разпространяват брошури и друга литература, свързана с ЕС, както и ще дават безплатни консултации на гражданите по въпроси свързани с ЕС. На най-малките жители на града ще се раздават балони със символите на ЕС и логото на центъра. Събитието ще започне в 12:00 ч. под мотото „Аз съм европейски гражданин”.

Събитие с културна насоченост по повод Международния ден на културното наследство 
Събитие под надслов „Единни в многообразието“ по повод Международния ден на културното наследство организира Европейски информационен център „Европа Директно – Видин“, където читалищни и културни дейци, образователни институции и НПО сектора бяха поканени да се присъединят и споделят своя опит.  По време на събитието се обсъдиха реализирани проекти в сферата на културата и туризма с финансовата подкрепа на ЕС в региона, както и се дискутира как ЕС допринася за опазване и подобряване на културно – историческото наследство на региона, как засилва усещането за европейска идентичност и не на последно място как спомага за подобряване на промоцията на региона. Събитието бе съпътствано от изложба на етнографски и други културно-исторически експонати от региона.

Информационни дни в област Видин

Европейски информационен център „Европа Директно – Видин“ изпълни цикъл от срещи с представители на местната власт, НПО-тата, бизнеса, читалищата и гражданския сектор в общините Видин, Кула, Бойница, Чупрене и Белоградчик. По време на информационните дни консултантите от Евроа Директно Видин представиха актуални възможности за кандидатстване с проектни предложения, финансирани от ЕС и запознаха участниците в срещите със службите за информация и съдействие на ЕС като Вашата Европа, Информационна мрежа EURODESK, EURES - Мрежа за европейски услуги по заетостта, Европейски младежки портал, Мрежа на европейските потребителски центрове, Българският СОЛВИТ център. Участниците в информационните дни задаваха въпроси към експертите на Центъра.


 

Статистика

Брой прегледи на статиите
246613