Младежкото предизвикателство за климата

Младежкото предизвикателство за климата.
Моят свят. Моето действие. Нашата планета.
 
Имате ли идея в областта на климатичните действия и имате нужда от подкрепа, за да я реализирате? То тогава се присъединете към Младежкото предизвикателство за климата! Призоваваме всички млади хора: ние се нуждаем от вашата страст, вашата визия и глас! Младежкото предизвикателство за климата е вашият шанс да направите разлика в зеления преход, като се свържете с други хора, за да създадете съвместно иновативни идеи за проекти за ангажиране на младите хора в областта на действията по климата. Предизвикателството е част от Европейския пакт за климата, стартиран от Европейската комисия.
Ако сте заинтересовани и сте млади хора на възраст между 15 и 30 години от цяла Европа, то сте поканени да вземете участие в Младежкото предизвикателство за климата. Не се изисква опит – от опитни защитници на устойчивостта до хора, които правят първата си стъпка в своето климатично пътуване, можете да се присъедините към предизвикателството. На 29 юни по време на Деня на действие на Пакта за климата официално стартирахме предизвикателството. Участниците в семинара разработиха първите идеи за дейности и проекти и започнаха работа по нашата онлайн платформа, Общностният център на Европейския пакт за климата. Но ако сте пропуснали старта, не се притеснявайте – все още можете да се присъедините към предизвикателството. Намерете идея за проект, за да се присъедините към нашия Community Hub или просто започнете нова. Започнете да се свързвате с други хора и създайте кратка видео презентация до 30 септември. Няма ограничение за броя на идеите за проекти, които можете да изпратите.
Най-добрите проекти ще бъдат представени на Франс Тимерманс на 11 октомври и ще имате възможност да се свържете със съответните заинтересовани страни, които могат да подкрепят изпълнението на вашата идея за проект. Регистрирайте се сега, за да сте сигурни, че не пропускате този уникален шанс да реализирате идеята си за проект, да се свържете с други хора и да допринесете за Европейския пакт за климата! След регистрацията ще имате достъп до нашата онлайн платформа: Общностният център на Европейския пакт за климата. Тук можете или да намерите, и да се присъедините към съществуващи работни групи, които вече са започнали да подготвят идея по време на началния семинар, или можете просто да създадете своя собствена група, да се свържете с други участници и да започнете да създавате кратка видео презентация. Търсим идеи за проекти, обхващащи една от тези четири теми:
 – Подкрепа за млади посланици на Пакта за климата
– Засилване на индивидуалните действия в областта на климата
– Засилване на участието на младите хора в политиката в областта на климата
– Образование за действия в областта на климата
Как младите хора могат да научат и да помогнат на другите да научат за изменението на климата? Пактът има за цел да насърчи младите хора и преподавателите да се включат в предприемането на действия в областта на климата. 
Източник: https://youth-climate-pact-challenge.b2match.io/