Европейският парламент в България организира онлайн събитие на тема – „Бюджетът на ЕС за следващите 7 години – митове и реалност“

Европейският парламент в България организира онлайн събитие на тема – „Бюджетът на ЕС за следващите 7 години – митове и реалност“
 

Онлайн  форум на тема "Бюджетът на ЕС за следващите 7 години – митове или реалност" ще бъде организиран на 10 декември 2020 г., четвъртък, от  14:00 ч. до 15:30 ч. Целта на форума е да повиши обществената информираност за многогодишната финансова рамка на ЕС и да покаже ползите от европейския бюджет за гражданите, като развенчае някои от митовете, свързани с тези теми.
 
Събитието ще бъде открито от Томислав Дончев, заместник министър-председател, и ще включва 2 панелни дискусии. В първата от тях четирима евродепутати от преговорния екип на Европейския парламент по пакета за Многогодишната финансова рамка и собствените ресурси на ЕС ще представят позициите, отстоявани от Европейския парламент в институционалните преговори, като обяснят какво включва дългосрочният европейски бюджет, какво са се споразумели представителите на различните институции в преговорния процес, какви са следващите стъпки за въвеждане на нови източници на приходи на ЕС и как ще бъде обвързано изразходването на европейски средства с механизма за защита на ценностите на ЕС. Участници в дискусията ще бъдат Ян Олбрихт (ЕНП, Полша), Жузе Мануел Фернандеш (ЕНП, Португалия), Маргарида Маркеш (С&Д, Португалия) и Валери Айе (Обнови Европа, Франция).
 
Събитието ще бъде излъчвано на живо на български език на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Oсигурен eи жестов превод. Не е необходима регистрация.
 
Участниците в събитието могат да изпращат въпросите си в slido: https://www.sli.do/ с #MFFи в събитието във Фейсбук.
 
Източник: Бюро на ЕП в България
Източник фотография: Бюро на ЕП в България