Деня на Европа отбелязахме във Видин

В Деня на Европа, центровете ЕВРОПА ДИРЕКТНО във Видин и Южна Олтения в Румъния събраха младежи от двете страни на Дунава в събитие, посветено на ролята на младите хора в демократичния живот!
Основните теми на дискусия бяха предстоящите избори и нашето европейско гражданство. Младите хора активно участваха в ролеви игри, представяйки се като евродепутати от различни комисии и давайки предложения за различни политики.
Така те успяха да се впуснат във важната и отговорна роля на член на Европейския парламент, осъзнавайки важността на гласуването и избора на свои представители за формиране на бъдещето си.
Младежите се забавляваха в Фотобудката за моментни снимки, с която ги изненадахме и подарихме кадри със специална рамка от днешния празник, а въпреки лошото време във Видин успяхме да посетим Културния център “Жул Паскин”, един от значимите проекти в областта, реализиран с финансовата подкрепа на европейските фондове.
Денят беше изпълнен с нови знания и емоции. Благодарим на активното участие на младежите от Видин и Румъния и на техните ръководители за тяхната активност, интерес и ползотворни дискусии!
Специални благодарности на Николай Цолов от Свободен младежки център, който проведе интерактивната игра “Аргументирай се”, както и на Антонина Лозанова, без чиито ентусиазъм и търпение, нямаше да има толкова прекрасни спомени от днешния ден🌟👏
В Деня на Европа и поздрав към младите хора отправи настоящият депутат от Видин г-н Любен Иванов, който припомни, че в центъра на европейското семейство стоят преди всичко хората!