Европа Директно – Видин отбеляза Деня на Европа

На 9 май 2017 Информационен център Европа Директно – Видин заедно със Сдружение "Активно общество" организира поредица от инициативи, посветени на Деня на Европа в Крайдунавски парк Видин пред Худежествената галерия с начален час 11.00. 
Информационната кампания премина в разговори с гражданите на теми за Европейския съюз. Специално изработена за случая картинна история на ЕС бе представена, както и знамето на Съюза бе изобразено върху тревната площ. Заинтересованите граждани получиха информационни материали, а тези които бяха по з- инициативни участвваха във викторина и томбола с награди. Акцент в информационната камания бяха теми като представяне на Европейските институции, приоритети на ЕК, програмата Еразмус+ и най-скорошни инициативи.
Подобна инициатива се провежда за трети път от Информационен център Европа Директно Видин за Деня на Европа. Това е ден посветен на мира и обединяването в Европа и е един от европесйките символи, които насърчават единството на европейските граждани. 9 май се чества в различни форми в повечето държави – членки на ЕС и кандидат-членки на ЕС. Поради политическия характер на този ден, той се използва като възможност да се информират хората за ЕС и да се говори в подкрепа на европейската интеграция.