Eвропейският комисар за образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич ще посети България

Eвропейският комисар за образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич ще посети България

На 13 ноември 2015г. Европейският комисар за образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич ще бъде на посещение в България. Комисарят ще вземе участие в годишната конференция “Образование 2015”, организирана от Фондация “Заедно в час”, Европейската комисия и Световната банка. Конференцията ще се проведе от 9:30 ч. в хотел “Маринела” в София.

По време на посещението си в България, комисар Наврачич ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиера Меглена Кунева, с министрите на образованието проф. Тодор Танев и на спорта Красен Кралев и с кмета на София Йорданка Фандъкова. Той ще проведе разговори и с народни представители от парламентарните комисии по образование и наука, за децата, младежта и спорта и по култура и медии.

Европейският комисар Наврачич съвместно с депутата от Европейския парламент Ева Паунова (ЕНП) ще отговорят на въпросите на граждани в Граждански диалог, който ще се проведе в зала 9 на НДК от 16:30 до 18:00 часа. Дискусията е отворена за всички граждани.  Регистрацията за участие в събитието може да бъде направена предварително на следната интернет страницата http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/bulgaria/sofia2/index_bg.htm.

Гражданите, които имат въпроси могат да ги изпращат в социалните мрежи с хаштаг #EUdialogues, както и на Фейсбук страницата на събитието https://www.facebook.com/events/1556820257900882/.

Източник: Представителство на ЕК в България