ФОТОКОНКУРС „30 ГОДИНИ ЗНАМЕ НА ЕС“ – ВКЛЮЧЕТЕ СЕ ЗА НАГРАДИ С ХАШТАГ #EUFLAG30!

ВЛЮЧЕТЕ СЕ ВЪВ ФОТОКОНКУРСА "30 ГОДИНИ ЗНАМЕ НА ЕС"

По повод 30-годишния на знамето на Европейския съюз, Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент стартираха онлайн фотоконкурс с награди.  Целта на конкурса е да покаже със снимки ролята на Европейския съюз в живота ни, мястото, което този най-разпознаваем европейски символ заема в градското пространство и как е интерпретиран на местна почва.

Одобрено през 1985 г. като официална емблема на Европейската общност, синият флаг с 12-те звезди се превръща в символ на eвропейското единство и идентичност.

След присъединяването на страната ни към ЕС знамето навлезе и в нашето ежедневие – виждаме го върху документи, институции, а даже и в графити, стикери и други всевъзможни форми на уличното изкуство.

Организаторите ще подберат колекция от снимки (финална селекция), които ще публикуват като албум на Facebook страниците си в края на играта през септември. Върешно жури на двете институции ще оценява снимките от финалната селекция. Критериите са оригиналност и качество на изпълнението, а авторите на десетте най-интересни кадри ще получат награди.

Всеки може да се включи, пращайки своя снимка на знамето на ЕС до 15 септември с хаштаг #EUflag30 във Facebook, Twitter или Instagram или като лично съобщение, пост на страницата, с таг или като коментар под пост на профилите на двете институции във Facebook и Twitter:

https://www.facebook.com/ECinbulgaria

https://www.facebook.com/epiosofia

Twitter @ECinBulgaria @EP_Bulgaria

В Инстаграм участието е само с хаштаг.

Снимките от конкурса могат да бъдат публикувани и директно като коментари под постовете във Фейсбук

Източник: Представителство на Европейската комисия в България