Гласувайте за наградата LUX и може да спечелите пътуване до Страсбург за награждаването

LUX – Европейската филмова награда на публиката (или за по-кратко Наградата LUX на публиката) беше учредена през 2020 г. и се присъжда ежегодно от Европейския парламент и Европейската филмова академия в партньорство с Европейската комисия и Europa Cinemas.
Наградата е наследник на предишната награда „ЛУКС“ – филмовата награда на Европейския парламент, учредена през 2007 г. като символ на ангажимента на Европейския парламент към културата, както и на наградата на публиката на European Film Academy.
Новата награда продължава да изгражда мостове в културата на цяла Европа в съответствие с целите на предишната награда „ЛУКС“, хвърляйки светлината на прожекторите върху филми, които се докосват до същината на европейските обществени дебати.
Наградата цели да укрепи връзките между политиката и гражданите, като кани европейската публика да стане активен участник и да гласува за любимите си филми.
За второто издание на Наградата LUX на публиката бяха подбрани три филма. Гласувайте като дадете оценка на филма, който гледахте, като използвате следната система за оценяване: от една звезда (слаб) до пет звезди (отличен).
Гласуването започна на 12 декември 2021 г. До 25 май 2022 г. можете да промените оценката си. Брои се само последният Ви глас.
Подбрани на случаен принцип участници ще получат награда: гласувайки, може да спечелите шанса да присъствате на церемонията по връчване на Наградата LUX, която ще се проведе на 8 юни 2022 г. в Европейския парламент в Страсбург.
Източник: www.luxaward.eu