Граждански диалог с комисар Мария Габриел на тема: „Образование и иновации – взаимодействия и предизвикателства“

В Деня на Европа 9 май (вторник) от 10:30 ч. в София ще се проведе граждански диалог с комисаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Темата на дискусията е „Образование и иновации – взаимодействия и предизвикателства“.

Целта на гражданския диалог е да бъдат обсъдени предизвикателствата и възможностите пред България в сферата на иновациите и образованието, както и ключовите европейски инициативи и програми. В срещата ще се включат директори на училища, ректори на университети, представители на бизнеса и различни асоциации в България, студенти и ученици от цялата страна. Във фокус ще бъдат темите иновации, образование, предприемачество и регионални иновационни екосистеми. Заедно с комисар Габриел в дискусията ще участват и ректорът на Технически университет – София проф. дн инж. Иван Кралов, кметът на Габрово Таня Христова и изпълнителният директор на „Джуниър Ачийвмънт България“ Милена Стойчева.

Каним гражданите да се включат в разговора като задават своите въпроси директно към комисар Мария Габриел в платформата Sli.do с хаштаг #Edu. Събитието ще се излъчва на живо по БНТ 2 и в страницата на Представителството на Европейската комисия във Фейсбук.

Представителите на медиите са добре дошли за отразяване на събитието в залата на Дома на Европа (ул. Г.С. Раковски 124). Достъпът ще става след представяне на журналистическа карта.

Отдел “Преса и медии”

Представителство на ЕК в България