Информационен център „Европа Директно-Видин“ отбеляза Международния ден на младежта

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА

На 12 август тази година, Информационен център „Европа Директно – Видин“ участва в серията от събития организирани от Министерството на младежта и спорта, във връзка с отбелязването на Международния ден на младежта. В събитието взеха участие неправителствени организации, Младежкият парламент в града и Информационен център „Европа директно – Видин“. Програмата включваше редица младежки изяви: „Гласът на младите“, „Простор на промяната“ и дискусия, в която се включиха експерти от различни национални и местни институции, както и представители на неправителствените организации. Дискусията на тема „Възможности за младите хора” даде възможност да се очертаят основните теми, представляващи интерес за младите хора. Стана ясно, че младежта на Видин се интересува най-вече от възможностите за работа, условията за спортуване в града и перспективите пред откриване на университет или на филиал на висше учебно заведение във Видин. На присъстващите младежи бе дадена информация за новооткрития информационен център „Европа директно – Видин“ и предстоящите мероприятия за града и областта.
По време на изявата бяха наградени победителите в онлайн фотоконкурса на МИКЦ Видин на тема „Видин през обектива на младия човек“. Първо, второ и трето място заеха Калина Вълкова, Елена Александрова и Татяна Трифонова.
По-късно празникът продължи с музикална част, в която взеха участие видински таланти и групата D2, които направиха страхотно шоу и зарадваха над младежите от Видин.
12 август е обявен за Международен ден на младежта от ООН през 1999 г. В България за първи път датата се отбелязва официално през 2007 г. Международният ден на младежта дава възможност на държавите по света да разгърнат потенциала на младите хора, да отбележат техните постижения и да планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на обществото. Денят предоставя уникалната възможност за това – младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.