Информационна кампания по повод 9 май – Деня на Европа

Информационна кампания по повод 9 май – Деня на Европа
 
Приключи информационната кампания по повод 9 май, организирана от Информационен център „Европа Директно – Видин” съвместно със Сдружение „Активно общество“ и Информационен офис на Светослав Малинов – гр. Видин. По време на кампанията бяха проведени три информационни дни за учениците от училищата в област Видин. Първият информационен ден се проведе на 9 май, от 11.00 часа в зала на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. В него взеха участие 50 ученици от ПМГ „Екзарх Антим I”, СОУ „Цар Симеон Велики“ и ГПЧЕ „Йордан Радичков“. На 10 май от 11.00 часа в СОУ „Св.св. Кирил и Методий“, град Брегово се проведе втория информационен ден, в който взеха участие 32 ученици. На 11 май от 09.00 часа отново във Видин в зала на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ се проведе и последния информационен ден за учениците от град Видин. В него взеха участие 27 ученици от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.
По време на информационните дни, екипът на Информационен център „Европа Директно – Видин” запозна присъстващите ученици и учители със своята дейност и услугите, които извършва, с историята на ЕС, европейските институции и приоритетите на Европейската комисията. На всички участници бяха раздадени информационни и рекламни материали подготвени от ИЦ „Европа Директно – Видин”. В края на информационните дни се проведе викторина под мотото „Познавате ли Европейския съюз“. На най – активните участници във викторината бяха раздадени награди.
На последния информационен ден, гост беше представителя на „Младежки екип Европа” – Иван Иванов, който представи на учениците Програма „Еразъм +” и ги запозна с дейността на „Младежки екип Европа”.