Първи информационен ден на център „Европа Директно-Видин“ за отбелязване на 9 май.

Информационен ден в гр. Видин за отбелязване на 9 май
 
Информационен център „Европа Директно – Видин” съвместно със Сдружение „Активно общество“ и Информационен офис на Светослав Малинов – гр. Видин проведе първия от  трите информационни дни за учениците от училищата в област Видин по случай – 9 май – Деня на Европа.  Информационният ден се проведе днес, от 11.00 часа в конферентната зала на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. В него взеха участие ученици от ПМГ „Екзарх Антим I”, СОУ „Цар Симеон Велики“, ГПЧЕ „Йордан Радичков“ и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“.
По време на информационния ден, екипът на Информационен център „Европа Директно – Видин” запозна присъстващите ученици и учители със своята дейност и услугите, които извършва, с историята на ЕС, европейските институции и приоритетите на Европейската комисията. На всички участници бяха раздадени информационни и рекламни материали подготвени от ИЦ „Европа Директно – Видин”. 
В края на информационния ден се проведе викторина под мотото „Познавате ли Европейския съюз“. На тримата най – активни участници във викторината бяха дадени награди, осигурени от Информационния офис на Светослав Малинов –гр. Видин.
Информационната кампания, по повод 9 май – Деня на Европа ще продължи и през следващите два дни. На 10 май от 11.00 часа в СОУ „Св.св. Кирил и Методий“, град Брегово ще се проведе втория информационен ден, а на 11 май от 09.00 часа отново във Видин в зала на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ ще се проведе и последния информационен ден за учениците от град Видин.