ПО ОП „ТРАНСПОРТ“ 2007 – 2013 Г. СА РАЗПЛАТЕНИ НАД 1,575 МЛРД. ЕВРО

ПО ОП „ТРАНСПОРТ“ 2007 – 2013 Г. СА РАЗПЛАТЕНИ НАД 1,575 МЛРД. ЕВРО

Разплатени са над 1,575 милиарда евро са разплатени на бенефициентите, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на ОП „Транспорт" Ивайло Московски по време на годишния отчет на програмата.
Заместник-ръководителят на Управляващия орган на ОП „Транспорт“ Галина Василева отчете, че до края на годината трябва да се усвоят още около 420 млн.евро. Ще бъдат изградени още 83 км жп линии, а в ход е и модернизацията на жп гарите вв София и Бургас и изграждането на Интермодален терминал „Пловдив“.
Министър Московски уточни, че само за една година са пуснати в експлоатация четири големи инфраструктурни проекта – Лот 2 на автомагистрала „Марица“, Лот 4 на автомагистрала „Струма“, метрото до Летище София и до Бизнес парка в кв. Младост 4. Според него са постигнати добри проценти на изпълнение на заложените цели в сравнение с други европейски страни, а за този програмен период е натрупан добър опит в управлението на проекти, който ще бъде използван при реализацията на стартиращите в момента нови проекти. България е първата дунавска държава, в която е изграден административен и оперативен център за наблюдение на корабите, допълни министър Московски.
Очаква се в края на месец октомври да бъде завършен Лот 2 на автомагистрала „Струма“ и Лот 1 на автомагистрала Марица, с което тя ще стане втората изцяло изградена магистрала в страната.

Източник: eufunds.bg

Източник фотография: Европейска комисия