ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ NORDART 2017, ГЕРМАНИЯ

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ NORDART 2017, ГЕРМАНИЯ
 

Международното изложение NordArt се провежда от 1999 г. насам, с участието на около 250 избрани автори от цял свят. Като международно установен форум за културно образование и обмен, NordArt си е поставил задачата за укрепване на взаимното разбирателство чрез езика на изкуството. 
NordArt се нарежда сред най-големите изложби на съвременно изкуство в Европа, със своите 22,000 квадратни метра площ и прилежащите 80,000 квадратни метра парк за скулптури. В изложението участват автори в различни жанрове: живопис, графика, фотография, видео арт, скулптура, обекти, инсталации, пърформанси.
За участие в NordArt през 2016 г. са подали заявления около 4500 автори от 109 страни.
Организаторите на международното изложение обявиха, че поредно издание на изложението ще се проведе през юни 2017 г. в Бюделсдорф, Германия.
За участие в изложението могат да кандидатстват визуални артисти от цял свят. Кандидатстването се извършва онлайн, със снимки на максимум 10 произведения. Алтернативно, заявления могат да се подават по пощата или по електронна поща. Няма такси за регистрация.
Изборът на артисти се извършва до края на февруари 2017 от жури. Журито е съставено от куратори, художници, историци на изкуството, както и от надзорен съвет и управителен съвет. Списъкът на поканените артисти ще бъде публикуван онлайн на страницата на конкурса в началото на март 2017 г. Освен това всички поканени художници ще бъдат информирани чрез е-мail или пост, чрез които ще бъдат поканени да потвърдят участието си и да изпратят документите си за каталога. Изпълнителите, които няма да бъдат поканени за NordArt 2017 няма да бъдат информирани отделно.
 
Крайният срок за кандидатстване е 30 ноември 2016
 
Подробна информация за изложението можете да намерите на следния интернет адрес:
http://www.nordart.de/en/bewerbung-NA17.html