Реч за състоянието на Съюза 2022 г.

„Това е повратен момент за нашия Съюз. Не можем да приемаме нашата сигурност и защитата на хората за даденост. Трябва да ги отстояваме. Трябва да инвестираме в тях. Трябва да поемем нашата отговорност.“
🇪🇺 На 14 септември Урсула фон дер Лайен ще произнесе третата си годишна реч за състоянието на Съюза #SOTEU.
Председателят на ЕК ще се обърне към Европейския парламент и всички европейски граждани, за да направи равносметка на постигнатото през изминалата година, да очертае основните приоритети в работата на Комисията през следващите 12 месеца и да представи визия за справяне с безпрецедентните предизвикателства, пред които ЕС е изправен. Речта ще бъде последвана от дебат в пленарната зала с членовете на Европейския парламент.
🎥🔴 Ще имате възможност да проследите събитието на живо тук в два варианта – в оригинал на английски или с превод на 🇧🇬 български.
Преди началото на речта Представителството на ЕК в България ще се включи на живо, за да ви срещне с четирима млади българи, които ще споделят какво очакват да чуят от председателя на ЕК, кои теми от европейския дневен ред са важни за тях и какъв е ЕС, в който искат да живеят.
Участници в младежката дискусия ще бъдат:
✔️ Актьорът и влогър Стефан Попов-Чефо
✔️ Рада Бонева, еко блогър и подкастър
✔️ Младият предприемач Албина Томова
✔️ Драган Загорски, младежки активист
Коментарното студио ще модерира Енея Георгиева, редактор в списание Forbes Bulgaria.
За повече информация посетете новия сайт на #SOTEU 2022 →
https://europa.eu/!f8cvTr