Официален старт на новото поколение информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин

Ръководителят на Информационното бюро на Европейския парламент в България даде официален старт на новото поколение информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин
На 14 май (петък), от 14:00 ч., ръководителят на Информационното бюро на Европейския парламент в България г-н Теодор Стойчев и заместник-кметът на град Видин г-жа Десислава Тодорова дадоха старт на регионалното представителство на Европейската комисия и Европейския парламент за област Видин – ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин от ново поколение. Събитиетосе проведе на открито пред офиса на център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин, който се намира на адрес: ул. „Христо Ботев“ № 93. Официални гости на събитието бяха също така кметът на Ружинци г-н Александър Александров, зам.кметът на Белоградчик, г-н Р. Младенов, представители на община Ново село, представители на Областния информационен център, представители на училища от гр. Видин, доброволци и служители на ОбСНВ Видин, представители на регионалните медии. Паралелно с мероприятието бе организирана пресконференция, на която се представиха предстоящите събития на центъра, и се проведе дискусия за дигиталното бъдеще на Европа.
По време на събитието Информационен център EUROPEDIRECTVidin(ЕВРОПА ДИРЕКТНО) Видин обяви, че в следващите пет години ще взаимодейства с гражданите на областта активно и непрекъснато. Целта, която преследва е да даде възможност на всички да направят своя информиран избор за бъдещето на ЕС, като участват пълноценно в демократичния процес, споделят очакванията си и дават обратна връзка към институциите на ЕС.
Центърът от ново поколение EUROPEDIRECTVidin(ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин) ще се стреми към повишаване на осведомеността на гражданите за ползите от ЕС в тяхното ежедневие и ролята на Съюза за тяхното бъдеще.

В следващите 5 години, екипът на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин ще бъде на разположение и ще дава отговор на всички въпроси на гражданите, инситуциите, местните власти, училищата, бизнеса, свързани с Европейския съюз и неговото функциониране, възможностите за финансиране, за обучение, за работа, за стаж и доброволчество и всякакви други въпроси, които попадат в областите на действие на Съюза.