Седмицата в Европейския парламент

Дебат за състояние на Европейския съюз с Урсула фон дер ЛайенВ сряда председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен ще произнесе последната си реч за състоянието на Европейския съюз преди европейските избори, последвана от дискусия с членовете на ЕП.
Гласуване на новия кандидат за член на Комисията Илиана ИвановаСлед положителна оценка от страна на съответните комисии и Председателския съвет на Парламента, членовете на ЕП ще гласуват назначаването на Илиана Иванова за член на Комисията.
Членовете на ЕП ще гласуват планове за насърчаване на използването на възобновяема енергияПарламентът трябва да приеме ново законодателство за увеличаване на използването на възобновяема енергия в съответствие със Зеления пакт и REPowerEU.
Критични суровини: планове за осигуряване на собствени доставки и автономност на ЕСЕвродепутатите ще гласуват в четвъртък плановете за увеличаване на доставките на суровини от изключителна важност,
Парламентът изразява загриженост относно неотдавнашните екстремни метеорологични събитияВъв вторник евродепутатите ще обсъдят със Съвета и Комисията засилване на мерките за защита срещу екстремни горещини, наводнения и горски пожари.
Подобряване на качеството на въздуха в ЕСЕвродепутатите ще обсъдят във вторник и ще гласуват в сряда нови правила за подобряване на качеството на въздуха в ЕС за по-чиста и здравословна околна среда.
Насилието и дискриминацията в спорта след Световното първенство по футболСлед като финалът на Световното първенство по футбол за жени беше помрачен от тормоз, евродепутатите ще разпитат ЕК за това как да се противодейства на насилието и дискриминацията в спорта.
Евродепутати: ЕС и Турция трябва да намерят реалистична рамка за отношенията сиПроцесът на присъединяване на Турция към ЕС не може да бъде възобновен при сегашните обстоятелства и трябва да се търсят нови начини за сътрудничество, очаква се да заявят евродепутатите.
Износът на зърно от УкрайнаВъв вторник евродепутатите ще обсъдят с ЕК въздействието на украинския износ на зърно върху земеделските производители от ЕС след оттеглянето на Русия от Черноморската инициатива за зърното.
Нови правила за защита на потребителите от поемане на твърде големи дълговеСлед разискванията в понеделник ЕП ще проведе окончателното си гласуване по мерките за защита на потребителите от дългове по кредитни карти, овърдрафти и неподходящи заеми във вторник.