Startup Europe Week 2017 със събития за предприемачи в София, Пловдив и Варна

Startup Europe Week 2017 със събития за предприемачи в София, Пловдив и Варна
 
За втора поредна година Startup Europe Week събира предприемачи в сферата на технологиите в различни градове из цяла Европа. В рамките на една седмица в 40 държави в Европа, включително в Украйна, Беларус и Азърбайджан, ще се проведат над 200 събития, чиято цел е да информира участниците за съществуващите ресурси и подкрепа за стартиращи компании на местно, регионално и европейско ниво.

Startup Europe Week e инициатива, подкрепяна от Европейската комисия. Тя е част от усилията на Комисията в сферата на Единния цифров пазар и  Единния пазар за подкрепа на икономическия растеж и създаването на нови работни места чрез осигуряване на подкрепа за стартиращи компании. В първото издание на инициативата през 2016 г. се включиха над 15 000 стартиращи предприятия.
България се включва в Startup Europe Week 2017 със събития в София, Пловдив и Варна. Тазгодишното издание на Startup Europe Week Sofia ще се проведе от 12 ч. на 9 февруари в Дома на Европа в София и ще бъде открито от ръководителя на Представителството на ЕК в България г-н Огнян Златев. Събитието е посветено на иновациите и предприемаческата екосистема в България.
Повече информация за събитието в София ще намерите в прикачените програма и информационен документ, както и в интернет: https://www.facebook.com/StartupEuropeWeekSofia/
Повече информация за събитията в Пловдив и Варна ще намерите тук:
Startup Europe Week Plovdiv: http://startupeuropeweek.eu/sewevents2017/startup-europe-week-plovdiv/
Startup Europe Week Varna: http://startupeuropeweek.eu/sewevents2017/startup-europe-week-varna/
 
Източник: Европейска комисия