Видеоконкурс за социалните права в ЕС

Видеоконкурсът #MySocialRights вече е отворен за млади хора на възраст 18-30 години, живеещи в ЕС.
Интересувате ли се от социалните права в Европа? Търсите възможност да хвърлите светлина върху социалните въпроси, които са важни за вас? Тогава четете! Видеосъстезанието #MySocialRights ще ви даде възможност да покажете вашите идеи и надежди за бъдещето на социална Европа и да ни кажете какво означава това за вас. Всичко, от което се нуждаете, е малко въображение и набито око и ще имате шанс да спечелите:
! Камера Go-Pro
! 22-дневен пропуск за Interrail Global
или дарение за благотворителна организация
За да участвате в състезанието, всичко, което трябва да направите, е да запишете видео дневник до 15 секунди във вертикален формат, обхващащ седем дни. Видеоклипът трябва да показва една до две секунди на ден и да изобразява социалните права или липсата на социални права около вас. За да достигнете до възможно най-широката аудитория, ви насърчаваме да използвате по-широко снимки и изображения и да разчитате по-малко на речта. Показвай, не казвай, е златното правило!
След това трябва да публикувате видеоклипа си в публичния си акаунт във Facebook до 5 декември 2021 г. В надписа трябва да опишете съдържанието на видеоклипа си. Не забравяйте да следвате и маркирате страницата @socialeurope във Facebook и да използвате хаштага #MySocialRights.
Прочетете правилата на състезанието тук.
С Европейския стълб на социалните права Европейската комисия има за цел да изгради по-справедлив и по-приобщаващ Европейски съюз. 20-те принципа на стълба показват пътя към силна социална Европа, която е справедлива, приобщаваща и пълна с възможности. За да помогне за превръщането на принципите в реалност, Комисията работи за ангажиране на европейците по социални въпроси и повишаване на осведомеността за социална Европа. В съответствие с тези цели видеосъстезанието #MySocialRights има за цел да започне разговор за социална Европа и Европейския стълб на социалните права с широката общественост. По-конкретно, то има за цел да насърчава социална Европа и социалните права сред младите хора в целия ЕС, като повишава тяхната осведоменост по социалните въпроси чрез техния творчески принос и ги ангажира по теми на ЕС, включително социалните въпроси и бъдещето на Европа.
Източник: Европейска комисия