Европейски Липсинк конкурс

Lipsync Challenge е екип от артисти от Клермон-Феран (Франция), чиято цел е да популяризира изкуството на Липсинка – синхронизирането на устните.
Като част от кандидатурата на град Клермон-Феран да стане столица на европейската култура, асоциацията организира голямо състезание по Липсинк, в партньорство с Clermont-Ferrand Massif Central 2028, което ще се проведе между април и май 2022 г.
Проектът цели да събере 6 отбора от различни европейски страни чрез клипове за синхронизиране на устните, изпратени за обществено гласуване в социалните мрежи. Тези клипове ще трябва да бъдат направени на майчиния език на всеки отбор, за да се подчертае многообразието на европейските езици.
От тази първа фаза на състезанието трите най-харесвани отбора ще бъдат поканени да участват в големия финал, който ще се проведе в Клермон-Феран през май 2022 г.
Отборите трябва да се регистрират за състезанието до 31 януари 2022 г. на следния мейл: lipsyncchallengeprod@gmail.com или във Facebook и Instagram: Lipsync Challenge