Международен събор на прохода „Кадъ боаз”

Международен събор на прохода „Кадъ боаз”
 
Представители на информационен център „Европа Директно – Видин“ взеха участие в Международния събор на прохода „Кадъ боаз”. Този събор е най – голямия международен събор на Балканите.  Тази година той се проведе от 22 до 24 юли. Началото на събора е поставено през 1925 г., когато са го свързали с деня на Св. Прокопий. След периоди на прекъсване съборът вече се провежда всяка година на прохода между българското с. Салаш и сръбското Ново корито. 
В събора взеха участия много духови оркестри и самодейни състави от двете страни, които  представиха автентичен и обработен фолклор. Апетитни и вкусни месни продукти събуждаха апетита на гостите. Съборът, съпътстваха и инициативи като изложба на предмети (ръкоделие) от етно сдруженията на двете страни, изложба и продажба на пчелен мед и медни продукти, представяне на екологични вина и ракии, турнир по футбол на малки врати за ученици, информационни кампании и др.
Информационен център „Европа Директно – Видин“ взе участие в събора с  информационен щанд, където екипът на Центъра промотираше услугите и дейността на Центъра, даваше безплатни консултации по въпроси свързани с ЕС и разпространяваше информационни материали  за политиките на ЕС, 10-те приоритета на Комисията Юнкер и актуални възможности за финансиране по различни европейски програми. По време на информационната кампания бяха информирани около 300 души.