Мисията възможна

Информационен център "Европа Директно – Видин" организира събитие под надслов "Мисията възможна" в град Видин
 
На 28 април 2016 г., от 14:00 часа, в залата на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, информационният център „Европа Директно – Видин” съвместно със сдружение „Активно общество“ проведе информационен ден под надслов „Мисията възможна".  Целта на събитието беше да се покажат „добрите примери и практики“ и да се насърчат и мотивират младите  хора, получили образованието си извън  България/извън региона да се завърнат в родния край/в България и да допринесат за развитието му. 
В информационния ден взеха участие около 40 младежи. В началото на срещата представител от екипа на информационен център „Европа Директно – Видин” представи обща информация за ЕС и европейските институции. Гости на събититето бяха доброволците Вилияна Мутафова и Иван Иванов от „Младежки екип Европа“, които представиха своя опит, придобит по време на различни обмени по Програма „Еразъм+“. Те запознаха участниците  с какво се занимава Младежкия екип Европа и как младите хора могат да кандидатстват, за да станат доброволци към Младежкия екип. 
По време на информационния ден млади хора от Видин също разказаха за работата и стажуването си в страна членка на Европейски съюз.
Александър Трифонов, разказа за участието си в бригада в САЩ и професионалния опит, който е натрупал там. Димитър Стойков, от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Видин, разказа за участието си в обмен на добри практики по Програма „Леонардо да Винчи“. Емил Иванов сподели опита си натрупан по време на работата в Испания, той разказа за системата на здравно и социално осигуряване и начина на работа на администрацията в Испания. Иван Базов също разказа за своя опит, натрупан по време на работата му в Гърция.