Отбелязваме Деня на Европа във Видин

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин организира интерактивно събитие за честването на Деня на Европа – 9 май в офис пространството на информационния център.
Акцентът на събитието беше награждаването на талантливите ученици, които взеха участие в конкурса за рисунка: Еврото като символ наевропейския начин на живот.
Конкурсът стартира още в края на февруари ипродължи до края на април. Получихме креативни рисунки по темата от ученици оттри училища: ОУ “Любен Каравелов” Видин, СУ “П.Р.Славейков”Видин и 2ОУ “Иван Вазов” Вълчедръм, а журито направи своята оценка и определи следните победители:
Първа възрастова група – 3-6 клас
1 място – Денислав Любенов – 6 б клас, СУ „П. Р.Славейков“ гр. Видин
2 място – Сиана Борисова – 5 а клас, ОУ „Любен Каравелов“гр. Видин
3 място – Инна Николаева – 5 б, СУ „П. Р. Славейков“ гр.Видин
Втора възрастова група – 7-10 клас
1 място – Габриела Красимирова – 7 б клас, СУ „П. Р.Славейков“ гр. Видин
2 място – Никол Витанова – 7 а клас, ОУ „Любен Каравелов“гр. Видин
3 място – Галя Кирилова – 7 клас, ОУ „Иван Вазов“ гр.Вълчедръм
Специална награда – Рая Дикова 6 б клас, СУ „П. Р. Славейков“
Всички участници получиха сертификати и подаръци, а призовите места получиха смарт часовници, безжични слушалки и комплекти за рисуване.
Имаше още изненади по време на събитието, а именно Фотобудката за моментни снимки заедно с Антонина Лозанова дойдоха на място в офиса, за да заснемем днешното събитие на декор – изложба на рисунките на участниците, на които подарихме снимка за спомен.
Конкурсът за рисунка стимулира творческото мислене и повиши информираността на децата относно еврото, което е валута в 20 държави от Европейския съюз. Техните творби ще останат изложени в нашия офис, където могат да бъдат видяни от всички граждани, които ни посещават.
Други дейности, които организираме по повод Деня наЕвропа са:
– презентация пред Евроклуба към ГПЧЕ “ЙорданРадичков” Видин на тема: Младежкото участие в европейските финансиращипрограми, 9 май, 8:50 ч. в сградата на Гимназията.
– презентация на тема Младежките възможности в ЕС в ПГТ „МихалакиГеоргиев“ Видин (10:30 ч.) и в СУ “Христо Ботев”, с. Арчар, 10 май,13:00 ч.
– европейска викторина “Опознай ЕС” на 11 май с ученици
от ППМГ “Екзарх Антим I”,в офиса на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Видин (ул. Христо Ботев 93) от 14.00 ч.