Регионална среща за журналисти на Представителството на ЕК в България

“Европейската комисия работи в полза на хората, а вие като професионални журналисти работите за това хората да са добре информирани. Единственият начин да се борим с дезинформацията и руската пропаганда е чрез обективност и представяне на фактите такива, каквито са, а не чрез европейска, българска или американска пропаганда.
В рамките на семинара ни предстоят разговори по важни и актуални теми: скъсаната язовирна стена в Нова Каховка, необходимите реформи за изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост и приемането на еврото.”
Това каза ръководителят на Представителството на ЕК в България Цветан Кюланов на семинара за журналисти, който се провежда тази седмица в Бургас.
Целта на регионалните семинари на Представителството на Европейската комисия е да запознаят професионалните журналисти с актуални теми от дневния ред на Европейския съюз, които пряко засягат българските граждани.
Гост-лектори на събитието са Мартин Владимиров, директор програма „Енергетика и климат“ в Център за изследване на демокрацията, Лъчезар Богданов, главен икономист в Института за пазарна икономика, руският разследващ журналист Андрей Захаров и доц. Ралица Ковачева, главен редактор на Factcheck Bulgaria.